Completare Resurse IT | Studii de caz | StarTechTeam

Resurse IT

Ce beneficii aduce migrarea in Cloud unei companii medii: Top GelDespre client

Compania Top Gel este unul dintre principalii producatori de inghetata din Romania, fiind lider pe piata romaneasca dupa cota de volum. In cei 19 ani de existenta, compania a deschis 22 de puncte de desfacere, care asigura prezenta companiei la nivel national si sustin eforturile acesteia de a-si extinde gama de produse.Provocari

Compania a evoluat constant, si-a extins prezenta la nivel national, iar sistemele informatice si solutiile IT existente nu mai reuseau sa ofere eficienta operatiunilor zilnce, odata cu aceste schimbari. Pentru cele 22 de puncte de desfacere, mobilitatea a devenit o conditie obligatorie, dar lipsa unei integrari centralizate a informatiilor si a unei accesari simple a acestora ingreuna comunicarea si colaborarea. Serverele vechi si solutiile IT realizate in-house puneau si mai mult piedici in acest context.


Solutia propusa:

Pentru a asigura continuitatea si performanta proceselor derulate, Top Gel a apelat la echipa Class IT pentru a oferi solutia potrivita. In urma unei analize a infrastructurii IT, specialistii Class IT, alaturi de partenerul Orange, au propus clientului o solutie performanta, care sa simplifice colaborarea si sa ofere mobilitatea dorita de management – migrarea datelor companiei in Cloud. In faza initiala a proiectului, au fost inlocuite 50 de computere vechi si au fost eliminate serverele in toate locatiile, pentru a pregati migrarea in Cloud. Pentru eficientizare, s-a realizat un deployment la nivelul statiilor de lucru, care a permis transferul automat al datelor din cele 22 de locatii catre sediul principal, din Craiova. Noile echipamente au fost conectate cu serverul in Cloud printr-un sistem VPN (Virtual Private Network), care permite accesarea simpla si rapida a datelor, din orice locatie.


Beneficii:

  • Mai buna gestionare a propriilor date, ,care sunt accesibile intr-un mod centralizat, in Cloud;
  • Simplificarea comunicarii si colaborare extinsa: intre punctele de desfacere din tara;
  • Performanta sporita a sistemelor IT, : care sa sustina activitatile zilnice din companie;
  • Securitate si disponibilitate a serviciului 24/7, : pentru care exista un control total din partea clientului;
  • Optimizarea costurilor IT pe termen lung, :printr-o solutie eficienta, care nu implica investitii suplimentare pentru client;

Intregul proiect de migrare a fost realizat intr-un timp record, de 2 luni, fara downtime in activitatea curenta sau pierderi inregistrate la nivel de business. Pentru companiile antreprenoriale romanesti, Top Gel este o companie inovatoare, care utilizeaza serviciile IT si tehnologia in scopul dezvoltarii afacerii si a obtinerii unui avantaj competitiv in randul companiilor producatoare de inghetata.